Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 9, 2012

Spagetti Sos Bayam


Haaaa....nampak kaler ijau?? Bukan pewarna okeeee.... sebelum masak sos dier tu, memang dah blend cream dgn bayam siap2.. lepas tu tumis garlic dengan bawang holand...ala, yang kuning besar tu..kami panggil bawang besar...tapi ade plak yg kompius dengan bawang merah besar..tumis smpai layu..baru la masuk cream ni...eh, sebelum tu,tumis bayam lepas bawang layu..hehee...lupa pulak..kalau rase nak masuk lauk lain ; oyster, cendawan, ayam etc, masuk sebelum masukkan krim ye..then rse la..letak le pe pon..oregano ke, basil ke...nk pedas sikit letak le pepper..tp en. H tak suke rase pepper...bini dier je suka banyak2..pas2 termenung dalam bilik kecik..hahaha...so pengganti pepper, serbuk lada..tp bkn serbuk cili tu..kang sakit perut sbb tak tumis..potong lada kering nipis2 pon okeee....siap!!! (mls nk tulis resepi..so jamu mata je la ek..hehehe)